8 de març, Dia Internacional de les Dones

Última revisió 08-03-2022 12:03
08/03/2022

L’Ajuntament ha organitzat una programació d’actes gratuïts per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI ha coordinat la programació d’activitats que l’Ajuntament portarà a terme per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Els actes principals es concentraran el mateix 8 de març, que enguany cau en dimarts, a partir de les 17h, a la Biblioteca Ca l’Oliveres, quan la regidora d’Igualtat, gènere i LGTBI, Lourdes Martín, llegirà un manifest institucional i tindrà lloc la lectura d’un conte a càrrec de l’escriptora lliçanenca Silvia Docon, que explica el significat del dia conmemoratiu del 8 de març.

Seguidament, tindrà lloc un taller d’aromateràpia i una taula rodona sobre medicina amb perspectiva de gènere a càrrec de tres metgesses de família de l’ABS de la Vall del Tenes.

També cal dir que el mateix 8 de març, els autobusos de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) circularan amb banderoles commemoratives de la diada.

A més, dins d’aquesta programació, la Biblioteca Ca l’Oliveres acollirà, durant el mes de març, l’exposició “Visca la Revolució!, que repassa contes que al llarg de la història han parlat de la revolució ja sigui de forma col·lectiva o individual. La biblioteca també ha organitzat un taller familiar, adreçat a famílies amb infants de 6 a 11 anys, on es plantejarà un joc amb l’autoretrat i la representació del nostre propi cos des d’una perspectiva lúdica, defugint de convencionalismes, cànons i estereotips. Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 5 de març. A més, recordeu que la biblioteca disposa de diversos llibres de temàtica Dona en préstec a disposició dels usuaris.

Per altra banda, l’Espai Jove El Galliner també ha programat activitats relacionades amb el 8 de març, que portarà a terme en els instituts.

I, els nens i nenes del Consell d’Infants (Lliçanenxs) també han volgut formar part de la programació del Dia Internacional de les Dones oferint un taller de pintar bosses i xapes per a  tots els públics el divendres 4 de març, a les 17.30 h, a la plaça de Julià Martí i Pou.

Dia Internacional de les Dones

El Dia Internacional de les Dones se celebra el 8 de març de cada any. La data està reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com el dia en què es defensa que les dones són ciutadanes de ple dret i es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Així, el 8 de març és un símbol de la reivindicació històrica de les dones per la igualtat i en contra de la discriminació, una lluita encara vigent. Les dones són més de la meitat de la població mundial i encara pateixen discriminació.

Aquestes desigualtats de gènere tenen un impacte en la seva vida personal, familiar, laboral i social, i repercuteixen també en la seva salut.