Celebració de la Setmana de la Gent Gran

Última revisió 09-11-2023 14:07
06/11/2023

Hi haurà activitats diverses: lúdiques, culturals, intergeneracionals, esportives... adreçades a totes les persones a partir de 65 anys.

La regidoria de Gent Gran, juntament amb les dues entitats locals de gent gran, l’Associació de Gent Gran de Lliçà d’Amunt i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Palaudàries, ha organitzat una setmana plena d’activitats per celebrar la Setmana de la
Gent Gran, una festivitat anual que se celebra a molts municipis lligada a la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, fixat el dia 1 d’octubre per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

La Setmana de la Gent Gran de Lliçà d’Amunt tindrà lloc del 20 al 26 de novembre i inclourà activitats diverses: lúdiques, culturals, intergeneracionals, esportives...

La programació s’encetarà el dilluns 20 de novembre, a les 18 h, a l’Ateneu l’Aliança, amb la lectura d’un manifest sobre els drets de les persones grans, seguit d’un recital de sarsuela.

Per l’endemà, el dimarts 21 de novembre, s’ha programat una excursió de tot el dia a l’Alt Camp, concretament es visitarà el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat a Montferri, un celler cooperatiu a Vila-rodona amb agrobotiga que inclourà un tastet, i el Museu de la Mel d’Alcover, visites que seguiran amb un dinar i ball amb música en directe.

El matí del dimecres 22 de novembre hi haurà una activitat intergeneracional que relacionarà “nets i avis”, concretament l’alumnat de 1r de primària de l’escola Els Picots i de l’institut escola Miquel Martí i Pol, una vuitantena d’alumnes, amb les persones grans que hi participin. A la tarda, el Pavelló d’Esports acollirà un berenar popular adreçat a totes les persones grans del poble a partir de 65 anys, que inclourà un homenatge i reconeixement a les persones que aquest any han fet o faran 90 anys. El berenar acabarà amb ball amb música en directe.

A mitja setmana, el dijous 23 de novembre, de 9.30h a 10.30h, l’activitat física que es fa al Pavelló d’Esports i als Centres Cívics adreçada a la gent gran sortirà al carrer i es farà una Master Class Gym a la plaça de Julià Martí i Pou, seguida d’una xerrada de la regidoria d’Acció Social per donar a conèixer els serveis que ofereix l’Ajuntament per a la gent gran com el SAD o l’Apropa’m.

El divendres hi haurà la caminada setmanal que organitza la regidoria d’Esports, però, en aquesta ocasió, sortirà a les 9.30 h del Pavelló d’Esports, es farà un recorregut circular i estarà dinamitzada pel Grup l’Abans que explicarà curiositats històriques del municipi. Per la tarda, s’ha organitzat una visita al Parlament de Catalunya.

El cap de setmana les dues associacions de gent gran del poble organitzaran, una un berenar i l’altra un dinar, per celebrar les Noces d’Or de les parelles del municipi que aquest any han celebrat o celebraran els 50 anys de casats, que comptaran amb
la presència de l’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor de Gent Gran, Fran Sánchez. La regidoria d’Esports també ha organitzat una Melé de Botxes.

La regidoria de Gent Gran ha fet arribar una carta a totes les persones del poble a partir de 65 anys convidant-les a participar a la Setmana de la Gent Gran i exposant-hi tota la programació. Hi ha activitats amb inscripció prèvia, recollida d’invitació o venda de tiquets (les places són limitades), que caldrà fer a les seus de les dues associacions de gent gran els dies 6 i 7 de novembre, de 9 a 12 h.

L’Associació de Gent Gran de Lliçà d’Amunt i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Palaudàries també han omplert la Setmana amb les seves activitats habituals i altres per a l’ocasió com campionats de dòmino, parxís, escacs i rummikub, ball en línia, jugoteràpia, festa d’aniversaris, cartrorifa, country o ball.

Et pot interessar