L’equip de govern i l’oposició continuen treballant conjuntament mesures socials i econòmiques per pal·liar l’efecte del Coronavirus en la població.

">

L'Ajuntament presenta el tercer decàleg de mesures de suport a la ciutadania de cara a la nova normalitat post Covid-19

Última revisió 29-01-2021 10:05
11/06/2020

L’equip de govern i l’oposició continuen treballant conjuntament mesures socials i econòmiques per pal·liar l’efecte del Coronavirus en la població.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament han treballat conjuntament mesures per combatre els efectes del Coronavirus en la població lliçanenca. Aquest treball conjunt s’ha concretat en tres decàlegs de mesures socials i econòmiques.

El primer decàleg arribava el mes d’abril amb accions encaminades a atendre la ciutadania, sobretot la més vulnerable, i mesures econòmiques, com la suspensió, subvenció o ajornament de taxes i impostos municipals.

En el segon decàleg, al mes de maig, es concretaven mesures sòcio-educatives com ampliar l’accés a les ajudes de Serveis Socials; mesures econòmiques que permetin utilitzar diners per a despesa corrent; mesures de precaució social com la suspensió de festes i la reactivació de serveis; i mesures per a petites empreses com la creació d’un Espai municipal de treball compartit o l’aprovació d’un Pla de reactivació econòmica local, entre altres mesures.

Avui arriba el tercer decàleg de mesures de suport a la ciutadania pensant en la nova normalitat post Covid-19. Són mesures que ajuden a restauradors, persones embargades, famílies amb necessitat de conciliació, persones a l’atur, infants de famílies vulnerables... També inclouen una donació dels grups polítics municipals lligada a la reactivació econòmica i la petició de poder utilitzar el superàvit acumulat de l’Ajuntament per a fer front a la crisi post Covid-19. I, tot i que no es podrà celebra la Festa Major i les 24H, proposen una Festa Major alternativa amb una programació d’activitats que s’allargarà durant tot el darrer trimestre de l’any.

Les mesures concretes són les següents:

  1. Incorporar a les noves bases de subvencions per a petites empreses i autònoms una línia d’ocupació de via pública en relació als restauradors amb locals que gaudeixen de terrassa. Aquesta línia arriba fins al 90% de la mateixa taxa fins al 31 d’octubre.
  2. Modificar el contracte de la concessió de la piscina municipal per aconseguir l’equilibri econòmic del servei. Tindrem en compte la proporcionalitat de l’aforament i l’evolució d’aquest segons les fases que marquin les administracions competents.
  3. Demanar a la Diputació de Barcelona no iniciar els expedients d’embargament mentre que l’estat d’alarma estigui vigent.
  4. Per tal de garantir la conciliació familiar i laboral durant el mes de juliol i tenint en compte la necessitat de caminar cap a una nova normalitat, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt realitzarà activitats lúdiques per infants entre 3 a 14 anys durant aquest mes. De la mateixa manera i amb la voluntat primera de garantir la seguretat sanitària, es realitzaran amb les condicions i l’aforament assenyalats per l’autoritat sanitària. Aquestes activitats estivals, es realitzaran només per a nens i nenes empadronats al municipi i amb prioritat per a famílies que puguin acreditar la necessitat de cura, famílies vulnerables i monoparentals.
  5. Vista la impossibilitat d’organitzar una Festa Major tal i com la coneixem, es decideix realitzar una Festa Major alternativa que garanteixi tant la seguretat sanitària com l’execució de trobada del nostre municipi. Aquesta Festa Major s’allargarà en el temps i es realitzarà durant l’últim trimestre de l’any. S’oferirà una programació estable d’activitats per a tots els públics que asseguri la participació i la convivència amb una nova normalitat que pot ser canviant.
  6. Els grups municipals representats al Ple faran la donació de l’aportació d’un mes que reben per part del pressupost municipal amb la voluntat d’ajudar a la transició post Covid-19. Aquesta donació anirà destinada a la reactivació econòmica i quedarà lligada a l’execució d’un projecte de promoció del comerç local per part de l’Associació de Comerciants. 
  7. Demanar a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat la creació de plans d’ocupació per tal de donar cabuda a aquelles persones que estiguin en situació d’atur i posteriorment a la crisis sanitària els sigui més complicat buscar una feina.
  8. Estendre les beques menjador als mesos de juliol i agost, mitjançant targetes moneder, prèvia valoració dels Serveis Socials.
  9. Demanar a l’administració central poder disposar del superàvit acumulat de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt i la flexibilitat de la regla de despesa per poder fer front a la crisi produïda pel Coronavirus.
  10. Suspendre les 24 Hores de Resistencia en Ciclomotor de la Vall del Tenes, de manera acordada amb el Grup 24 hores, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació de Motociclisme.

 

Tercer decàleg de mesures de suport a la ciutadania de cara a la nova normalitat post Covid-19
Tercer decàleg de mesures de suport a la ciutadania de cara a la nova normalitat post Covid-19